V době všeobecné karantény - společná meditace online

29.03.2020 23:20

Ze všech možných online promluv z úst křesťanů se ozývá, že tato zvláštní doba nám nejenom bere, ale i dává... dává nám příležitost k tomu, jak žít opravdovou víru bez projevů, na které jsme byli dosud zvyklí, a které teď nemáme k dispozici. Odpadá to vnější a zůstává to vnitřní. Zenová meditace je jednou z možných cest dovnitř, do našeho středu.  A jsme moc rádi, že touto či obdobnou cestou můžeme společně jít a nabízet ji lidem kolem nás.

V tuto dobu sice nemůžeme společně meditovat v jedné místnosti, ale chtěli bychom nabídnout společnou online meditaci - každé úterý od 20:15 hod. Můžete se k nám připojit klasicky na dálku, a kdo byste chtěli, připojte se přes Google Meet. Stačí, když kliknete na následující odkaz, 

Na počítači není třeba nic instalovat, stačí webový prohlížeč. Na chytrém mobilu či tabletu budete nejspíš vyzváni k nainstalování aplikace Hangouts Meet od Google. Budeme spojeni přes audio i video signál. Průběh bude obdobný, jako bývá při našich pravidelných čtvrtečních meditacích: 

8:15-8:30 - povídání, jak se kdo máme
8:30-8:40 - krátké čtení a úvodní modlitba
8:40-9:30 - 25 min. meditace v sedě + 5 min. meditace v chůzi + 25 min meditace v sedě